شرکت هلدینگ[۴]: طبق تعریف جانسون و شولز(۲۰۰۲)شرکت هلدینگ به شرکت های سرمایه گذاری اطلاق می شودکه در کسب و کارهای مختلف سرمایه گذاری کرده است.از دیدگاه لینچ(۲۰۰۶) شرکت هلدینگ به شرکت هایی گفته می شود که مالکیت کسب و کارهای مختلف را به صورت اکثریت(حداقل۵۰%) در اختیار دارد.البته در برخی کسب و کارها ممکن است سهام اقلیت نیز داشته باشد.ساختار این شرکت ها از سال ۱۹۷۰ به بعد رایج تر شده است(لینچ۲۰۰۶ ۵۹۲).در این پژوهش شرکت هلدینگ جامعه آماری ما محسوب می شود.
عوامل رقابتی[۵]: عواملی است در محیط خارجی شرکت که متشکل از شرکت های دیگری است که برای پیروزی در بازار یکسان فعالیت می کنند (پورتر، ۱۹۸۰، ص ۲۹).عوامل رقابتی در این تحقیق بر اساس عوامل رقابتی مایکل پورتر در نظر گرفته شده که شامل مشتریان و تأمین کنندگان داخلی و رقبای محلی و خارجی می باشد. مشتریان داخلی[۶]، مشتریانی که سهم به سزایی در دستیابی شرکت به اهدافش (اهدافی از قبیل سودآوری، درآمدزایی، سهم بازار و غیره) دارا می باشند (برانت[۷]، ۲۰۰۱، ص ۱۷۸). سوالات ۱،۵،۱۱،۱۴،۲۸ برای سنجش این عامل رقابتی در نظر گرفته شده است.تأمین کنندگان داخلی[۸]، شرکت هایی که مواد، اجزاء، کالا و یا خدمات اصلی مورد نیاز شرکتهای دیگر را تأمین می کنند (مائونو[۹]، ۲۰۰۳، ص ۲۰۷).سوالات ۲،۶،۹،۱۵،۲۹ برای سنجش این عامل رقابتی در نظر گرفته شده است.برای سنجش تاثیر رقبای محلی سوالات۳،۷،۱۰،۱۳،۳۰ در نظر گرفته شده و برای رقبای خارجی سوالات ۴،۸،۱۲،۱۶ را در نظر گرفته ایم.
عوامل نهادی[۱۰]: در نگاه نهادی، محیط، به عنوان بستری تصور می شود که دیدگاه کم و بیش مشترکی از
آنچه سازمان ها باید به آن شباهت داشته باشند و چگونه باید رفتار کنند ارائه میدهد یا به عبارت دیگر محیطی که در آن استانداردهای اجتماعی تعیین می شود، که از طریق آن سازمان ها مناسب تلقی می شوندو به تبع آن مشروعیت اجتماعی لازم برای ادامهی استفاده از منابع (خصوصاً سرمایه یا حمایت عمومی) را تضمین می کنند (هچ[۱۱]، ۱۳۸۵، ص ۱۴۲).
این عوامل شامل شرکت های در تماس با شرکت, شرکت های مشابه و سیاست های تشویقی دولت می باشد.شرکت های در تماس با شرکت[۱۲]: به شرکت هایی گفته می شود که برای توسعه فروش و یا تولید به بازارهای خارجی وارد شده اند (ولچ و لوستارنین[۱۳]، ۱۹۸۸، ص ۳۴).سوالات ۱۹،۲۱،۲۲،۲۳،۲۵به بررسی این عامل پرداخته است.شرکت های مشابه[۱۴]: به شرکت های موجود در صنعت مشابه که محصول یا خدمات مشابه تولید می کنند، اطلاق می گردد (سالزنیک و پفر[۱۵]، ۱۹۷۸، ص ۱۳۱). سوالات ۲۴،۱۷،۲۰،۲۶به بررسی این عامل پرداخته است.برای بررسی تاثیر سیاست های تشویقی دولت سوالات ۱۸،۲۷،۳۱ در نظر گرفته شده است.
عوامل اقتصادی[۱۶] :مهمترین محیطی که شرکت ها درآن فعالیت میکنند محیط اقتصادی میباشد زیرا شرایط در این محیط میتوانند مدیریت شرکت را تحت تاثیر قرار دهد که از آن به محدودیت اقتصادی نام برده شده که شامل اشباع شدن بازار داخلی, پذیرش کالاهای شرکت در بازارهای خارجی ,بروز رکود در بازارهای داخلی, افزایش نرخ تورم در کشور, تحریم های اقتصادی وارد شده بر کشور است.سوالات ۳۲،۳۳،۳۴،۳۵،۳۶ به این عامل اختصاص دارد.
[۱] – Decision Making
[۲] – Internationalization
[۳] – Calof & Beamish
[۴] – holding companay
[۵] -Competitive factors
[۶] – Domestic Customer
[۷] – Brunett
[۸] – Domestic Suppliers
[۹] – Maunu
ادامه مطلب در لینک زیر
آخرین نظرات