دلیل اول اینکه، پیش بینی های عواید توسط مدیریت، جنبه مهمی از افشای شرکت می باشد که تأثیر قابل ملاحظه ای روی سرمایه گذاران و تحلیل گران مالی دارد. دومین دلیل اینکه، دامنه قابل ملاحظه ای برای دست کاری در پیش بینی های عواید توسط مدیریت وجود دارد. مطالعات در مورد پیش بینی های اختیاری مدیریت مشخص کرده اند که مدیریت می تواند زمان بندی، دقت و درستی پیش بینی های مدیریت را دستکاری کند. سوم اینکه، بسیار آسان است که کیفیت پیش بینی های عواید توسط مدیریت در بازنگری، بدون استفاده از مدل های آماری پیچیده اندازه گیری شود.
در این پژوهش از میزان درستی و پیش داوری(خطا) در مورد پیش بینی های عواید توسط مدیریت به عنوان جایگزین هایی برای کیفیت اطلاعات افشا شده توسط شرکت های فهرست شده استفاده می گردد و کارایی نظارتی مدیران مستقل را با توجه به کیفیت اطلاعات افشا شده بررسی می کند و این سوال مطرح می شود که آیا در حالت توازن مالکیت، مدیران غیرموظف (مستقل) تأثیری بر روی کیفیت پیش بینی های عواید توسط مدیریت دارند یا خیر؟
1-3- اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
این پژوهش، 2 مساعدت اصلی فراهم خواهد کرد. اول اینکه، این پژوهش از یک جایگزین به سهولت قابل اندازه گیری برای میزان کیفیت اطلاعات افشا شده شرکت های مورد بررسی استفاده خواهد کرد تا کارایی نظارتی مدیران مستقل را در شرکت هایی با ساختارهای مالکیت متغیر، امتحان کند و همچنین پیش بینی هایی را در ارتباط با تأثیری که مدیران غیرموظف (مستقل) بر روی بهبود و پیشرفت شفافیت دارند فراهم می کند. دوم اینکه،این پژوهش فاکتورهایی را که بر پیش بینی های اجباری مدیریت تأثیر می گذارند را آزمایش خواهد کرد و آن ها را با فاکتورهای تأثیرگذارنده بر پیش بینی های اختیاری مدیریت مقایسه می کند. این مقایسه حمایت نسبتاً زیادی برای پیشرفت نظارت های پیش بینی های مدیریت در ایران فراهم می کند.
1-4- فرضیه های تحقیق
فرضیه اصلی 1:بین ویژگی های مدیران مستقل(غیر موظف) و پیش داوری در مورد پیش بینی های عواید توسط مدیریت رابطه معنادار وجود دارد.
فرضیه فرعی 1:در حالت توازن بیشتر مالکیت شرکت ،بین ویژگی های مدیران مستقل(غیر موظف) و پیش داوری در مورد پیش بینی های عواید توسط مدیریت رابطه معنادار وجود دارد.
فرضیه فرعی 2:در حالت توازن کمتر مالکیت شرکت ،بین ویژگی های مدیران مستقل(غیر موظف) و پیش داوری در مورد پیش بینی های عواید توسط مدیریت رابطه معنادار وجود دارد.
فرضیه اصلی 2: بین ویژگی های مدیران مستقل(غیر موظف) و درستی پیش بینی های عواید توسط مدیریت رابطه معنادار وجود دارد.
فرضیه فرعی 3:در حالت توازن بیشتر مالکیت شرکت ،بین ویژگی های مدیران مستقل(غیر موظف) و درستی پیش بینی های عواید توسط مدیریت رابطه معنادار وجود دارد.
فرضیه فرعی 4:در حالت توازن کمتر مالکیت شرکت ،بین ویژگی های مدیران مستقل(غیر موظف) و درستی پیش بینی های عواید توسط مدیریت رابطه معنادار وجود دارد.
1 – 5 – تعریف عملیاتی متغیرها
در این تحقیق بر اساس فرضیات بیان شده دو نوع متغیر، «وابسته» و «مستقل» وجود دارند. علاوه بر این ها یکسری از متغیرها نیز وجود دارند که بر متغیر وابسته اثر می گذارند. به این متغیرها، «متغیر کنترلی» گفته می شود. در ذیل، به توضیح این متغیرها پرداخته می شود:
1 – 5 – 1- متغیرهای مستقل
متغیرهای مستقل، یک ویژگی از محیط فیزیکی یا اجتماعی هستند که بعد از انتخاب، دخالت یا دستکاری شدن توسط محقق مقادیری را می پذیرند تا تأثیرشان بر متغیر دیگر مشاهده شود.
در این پژوهش متغیرهای مستقل، جایگزین هایی برای ویژگی های مدیران مستقل می باشند که شامل استقلال هیأت مدیره (OUT)، تخصص مالی مدیران مستقل (دارا بودن مدرک لیسانس حسابداری) (CPA)، میانگین مدیران مستقل عضو اعضای هیات مدیره به نام (REPUT) و پاداش مدیران مستقل (COMPEN) هستند.
توازن مالکیت= توازن مالکیت با بهره گرفتن از نمره Z طبقه بندی خواهد شد، که مساوی با سهام های نگه داشته شده توسط بزرگترین سهامدار تقسیم بر مجموع سهام های نگه داشته شده توسط دومین تا پنجمین سهامدار بزرگ است. اگر نمره Z بزرگتر از حد متوسط صنعت همان سال نباشد، به گروه توازن بیشتر مالکیت در غیر این صورت به گروه توازن کمتر مالکیت اختصاص داده می شود.
متوسط صنعت= جمع سهام های شرکت های موجود در صنعت مورد نظر تقسیم بر تعداد شرکت های موجود در صنعت مورد نظر.
1-5-2- متغیرهای وابسته
متغیر وابسته، متغیرهایی هستند که هدف محقق تشریح یا پیش بینی تغییرپذیری در آن ها، می باشد . به عبارت دیگر، آن ها متغیر اصلی هستند که به صورت یک مسأله حیاتی برای تحقیق مورد بررسی قرار می گیرند.
متغیرهای وابسته در این پژوهش شامل BIAS و FE هستند.
از BIAS (پیش داروی) استفاده می شود تا بررسی کند که آیا مدیران مستقل می توانند به طور سیستماتیک پیش داوری خوش بینانه در مورد پیش بینی های عواید شرکت را کاهش دهند یا خیر که از رابطه( درآمد خالص(EPS )پیش بینی شده- درآمد خالص(EPS) واقعی تقسیم بر کل دارایی ها) محاسبه می شود و FE درستی پیش بینی های عواید توسط مدیران را اندازه گیری کند که برابر است با قدرمطلق BIAS.
1-5-3- متغیرهای کنترلی
متغیرهای کنترلی این پژوهش مطابق با نوشته موجود در پیش بینی های اختیاری مدیریت تعریف می شوند که شامل متغیرهای زیر می باشد.
=UEمتغیر UE، عواید غیرمنتظره را ارزیابی می کند، یا درآمدهایی که توسط مدیریت پیش بینی نمی شوند که از رابطه (درآمد خالص(EPS )سال جاری- درآمد خالص((EPS سال گذشته تقسیم بر کل دارایی ها) محاسبه می شود.
کنترل سطح عواید برای آنالیز کردن خطاهای پیش بینی ضروری است، بنابراین در این پژوهش از ROA برای کنترل کردن این تأثیر لحاظ می شود که از رابطه (درآمد خالص(EPS )سال جاری تقسیم بر کل دارایی ها) بدست می آید.
متغیر MONTH، زمان بندی پیش بینی های توسط مدیریت را کنترل می کند که اگر پیش بینی های عواید(EPS)شرکت قبل از پایان سال مالی انجام شود مساوی یک، اگر پیش بینی یک ماه بعد از پایان سال مالی (فروردین) انجام شود مساوی با 2 و اگر پیش بینی ها بین اردیبهشت و تیرماه انجام شود مساوی 3 است.
از متغیر SIZE استفاده می شود تا تأثیر اندازه شرکت را کنترل کند که برابر است با لگاریتم طبیعی کل دارایی ها.
1-6- اهداف اساسی تحقیق
اهداف اصلی:
1- بین ویژگی های مدیران مستقل(غیر موظف) و پیش داوری در مورد پیش بینی های عواید توسط مدیریت رابطه معنادار وجود دارد.
2- بین ویژگی های مدیران مستقل(غیر موظف) و درستی پیش بینی های عواید توسط مدیریت رابطه معنادار وجود دارد.
اهداف فرعی:
آخرین نظرات