۲-۱-۲- تعاریف شبکههای اجتماعی مجازی
شبکههای اجتماعی مجازی گونهای از الگوهای تماس هستند که در آنها تعاملها و ارتباطات بین عوامل شبکهای توسط یک پایگاه فنی و زیرساخت اینترنت مورد پشتیبانی قرار میگیرد. در این شبکهها هدف، علاقه یا نیاز مشترک میتواند عنصری پیوند دهنده باشد که باعث میشود تا عوامل مرتبط حتی بدون حضور فیزیکی احساس کنند که در یک اجتماع و جمع حقیقی قرار گرفتهاند (هایدمان،۲۰۱۰، به نقل از شهابی و بیات،۱۳۹۱).
شبکههای اجتماعی مجازی، نسل جدیدی از وب سایتهای اینترنتی هستند. در این وب سایتها، کاربران اینترنتی حول محور مشترکی به صورت مجازی دور یکدیگر جمع میشوند و جماعتهای آنلاین را تشکیل میدهند (محمد مهدی مولایی، ۱۳۸۹). در واقع شبکه اجتماعی شبکهای متشکل از افراد و گروهها و ارتباطات بین آنهاست.
شبکههای اجتماعی، خدمات آنلاینی هستند که به افراد اجازه میدهند در یک سیستم مشخص و معین پروفایل شخصی خود را داشته باشند، خود را به دیگران معرفی کنند، اطلاعاتشان را به اشتراک بگذارند و با دیگران ارتباط برقرار کنند. از این طریق افراد میتوانند ارتباطشان با دیگران را حفظ کرده و هم چنین ارتباطهای اجتماعی جدیدی را شکل دهند (بوید و الیسون، ۲۰۰۷: ۱۲). در واقع شبکههای اجتماعی اینترنتی برای افزایش و تقویت تعاملات اجتماعی در فضای مجازی طراحی شده است. به طور کلی از طریق اطلاعات که بر روی پروفایل افراد قرار میگیرد مانند عکس کاربر، اطلاعات شخصی و علایق (که همه اینها اطلاعاتی را در خصوص هویت فرد فراهم میآورد) برقراری ارتباط تسهیل میگردد. کاربران میتوانند پروفایلهای دیگران را ببینند و از طریق برنامههای کاربردی مختلف مانند ایمیل و چت با یکدیگر ارتباط برقرار کنند (پمپک و همکاران، ۲۰۰۹: ۲۲۸).
به طور کلی در تعریف شبکههای اجتماعی مجازی میتوان گفت سایتهایی هستند که از یک سایت ساده مانند موتور جستجوگر با اضافه شدن امکاناتی مانند چت و ایمیل و امکانات دیگر خاصیت اشتراک گذاری را به کاربران خود ارائه میدهند. شبکههای اجتماعی، محل گردهمایی صدها میلیون کاربر اینترنت است که بدون توجه به مرز، زبان، جنس و فرهنگ، به تعامل و تبادل اطلاعات میپردازند (سلطانی فر، ۱۳۸۹: ۵۳).
[۱]- Massari
[۲] – pelling & White
جزییات بیشتر درباره این پایان نامه :
دانلود پایان نامه ارشد:تاثیر شبکه اجتماعی وایبر بر عملکرد تحصیلی
آخرین نظرات