زمان طولانی کسب نتایج حاصل از فناوریچرخه طولانی تر فروش این محصولات
ضرورت اتخاذ تصمیمات همه جانبه(گلابی و همکاران، 1389).
نکته قابل توجهی که در همین راستا توسط آلبینو و همکاران[7](2004) مطرح شد نحوه تعامل این کسب وکارها با مشتریان است که از مهمترین عوامل مؤثر بر فرایند بازاریابی در کسب وکارهای دانش بنیان محسوب می شود. در این راستا به نظر گرانت(2006) آگاهی داشتن از ویژگی های مصرف کننده و مشتریان هدف برای مدیریت بازاریابی امری ضروری است. از آن جایی که سرعت بالای تغییر و تحولات در عرصه دانش و فناوری باعث افزایش تعداد محصولات و فناوری ها در شرکت های دانش بنیان می شود که در عین حال این محصولات به سرعت منسوخ و از عرصه رقابت خارج می شوند. در نتیجه مداومت شرکت های دانش بنیان در فرایند توسعه محصول، ارتقاء دانش و توجه به عوامل مؤثر بر عملکرد بازاریابی در این کسب وکارها امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. بنابراین در عصر جهانی شدن که رقابتپذیری یک موضوع مهم در بین سیاستگذاران سطوح مختلف در دنیاست، سازمان ها چه در عرصه بازارهای داخلی و چه در صحنه بازارهای خارجی با هدف حرکت از موقعیت رقابتی فعلیشان به موقعیت جدید و قوی تر، استراتژی های(راهبردهای) کسب و کار خود را تدوین می نمایند(سید جوادین، 1386). به عبارتی راهبردهای بازاریابی می توانند از طریق ایجاد ارزش ویژه برند در شرکت های دانش بنیان منجر به کسب و حفظ مزیت رقابتی شوند. اجرای مدیریت ارزش ویژه برند نیازمند آن است که چشم انداز گسترده ای از نگرش های مختلف نسبت به ارزش ویژه برند و ارزش گذاری آن اتخاذ گردد تا سازمان دریابد که چگونه این راهبردها منعکس کننده اهداف آن است(کلر[8]،1389). ارزش ویژه برند، اهمیت برند را در راهبردهای بازاریابی پررنگ ساخته و مورد تاکید قرار می دهد و تمرکز آن بر فعالیت های تحقیقاتی بازار می باشد که در نهایت با پاسخ دادن به خواسته مدیریت ارشد، سازمان را حفظ می کند(کلر،1389؛ اینتربرند[9]،1390).
بنابراین به دلیل اهمیت این موضوعات، پژوهش حاضر به بررسی چگونگی تاثیر عوامل موثر بر ارزش ویژه برند در شرکت های دانش بنیان می پردازد. نتایج حاصل از این مطالعه می تواند برای مدیران و بازاریابان مفید باشد و به شرکت های دانش بنیان برای داشتن فکری قوی برای حضور در بازار، تولید، ارائه و ترویج محصولات و تصمیم گیری در مورد عرضه کالایی که متناسب با عقاید مصرف کنندگان باشد کمک می کند.
1-4-حدود پژوهش
1-4-1-قلمرو مکانی
پژوهش حاضردر شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان مازندران انجام می شود.
1-4-2-قلمرو زمانی
قلمرو زمانی تحقیق، زمستان 93 و بهار و تابستان 94 می باشد.
1-4-3-قلمرو موضوعی
پژوهش در حوزه شرکت های دانش بنیان و عوامل موثر بر ارزش ویژه برند در شرکت های دانش بنیان انجام می پذیرد.
1-5- اهداف پژوهش
هدف از پژوهش حاضر رسیدن به درک درستی از شرکت های دانش بنیان و بررسی میزان تمایل شرکت ها نسبت به بازاریابی در پارک های علم و فناوری و همچنین کمک به ایجاد استراتژی های بازاریابی در شرکت های دانش بنیان می باشد.
1-6-سوالات پژوهش
1-6-1-سوال اصلی
چه عواملی بر ارزش ویژه برند شرکت های دانش بنیان اثر گذارند؟
1-6-2-سوالات فرعی
1-آیا رهبری شرکت های دانش بنیان بر تحلیل و درک بازار تاثیرگذار است؟
2-آیا رهبری شرکت های دانش بنیان بر استراتژی های بازاریابی تاثیرگذار است؟
3-آیا رهبری شرکت های دانش بنیان بر زیرساخت ها تاثیر گذار است؟
4-آیا تحلیل و درک بازار بر آمیخته بازاریابی تاثیرگذار است؟
5-آیا استراتژی های بازاریابی بر آمیخته بازاریابی تاثیر گذار است؟
6-آیا زیرساخت ها بر آمیخته بازاریابی تاثیرگذار است؟
7-آیا آمیخته بازاریابی بر ارزش ویژه برند تاثیرگذار است؟
8-آیا تحلیل و درک بازار بر استراتژی های بازاریابی تاثیر گذار است؟
9-آیا زیر ساخت بر تحلیل و درک بازار تاثیرگذار است؟
1-7-فرضیه های پژوهش
1-رهبری شرکت های دانش بنیان بر تحلیل و درک بازار تاثیر دارد.
2-رهبری شرکت های دانش بنیان بر استراتژی های بازاریابی تاثیر دارد.
3-رهبری شرکت های دانش بنیان بر زیرساخت ها تاثیر دارد.
4-تحلیل و درک بازار بر آمیخته بازاریابی تاثیر دارد.
5-استراتژی های بازاریابی بر آمیخته بازاریابی تاثیر دارد.
6-زیرساخت بر آمیخته بازاریابی تاثیر دارد.
7-آمیخته بازاریابی بر ارزش ویژه برند تاثیر دارد.
8-تحلیل و درک بازار بر استراتژی های بازاریابی تاثیر دارد.
9-زیرساخت بر تحلیل و درک بازار تاثیر دارد.
1-8-تعریف واژه های کلیدی
برای درک بهتر و آشنایی بیشتر با موضوع تحقیق، در این قسمت به تعریف واژگان کلیدی به کار گرفته شده در این تحقیق پرداخته می شود.
1-8-1-تعریف مفهومی متغیرها
تعریف مفهومی به تعریف یک واژه توسط واژه های دیگر اشاره دارد.به عبارت دیگر در این گونه تعریف از واژه های انتزاعی و ملاک های فرضی استفاده می شود(سرمد،بازرگان و حجازی،1388). واژه هایی را که در تحقیق دارای معنای خاصی هستند و یا تصور می شود خوانندگان و به کاربرندگان نتایج تحقیق با آن ها آشنایی ندارند تعریف می شود تا استنباط های یکسان در آنان به وجود آید(ظهوری،1387).
رهبری
در مجموع عقیده بسیاری از دانشمندان مدیریت بر آن است که رهبری شامل فرآیند نفوذ است به عبارت دیگر رهبری توانایی نفوذ در دیگران (فرد یا گروه) برای نیل به اهداف است (هرسی،بلانچارد و دوی ،1996).
استراتژی بازاریابی
استراتژی بازاریابی مجموعه ای از تصمیمات و فعالیت های به هم پیوسته است (دی[10]،1990) که از طریق آن ،واحد تجاری استراتژیک انتظار دارد به هدف های بازاریابی خود برسد و ارزش های مورد انتظار مشتریانش را برآورده سازد(کریونس[11]،1999).
تحلیل و درک بازار
تحلیل و درک بازار به تجزیه و تحلیل محیط کلان و خُرد سازمان و شناسایی فرصت ها و تهدیدهای محیطی اشاره دارد(مک دونالد[12]، 2004).
زیر ساخت های بازاریابی
زیر ساخت های بازاریابی عبارتند از:
1-کارکنان
آخرین نظرات