دانشگاه آزاد اسلامی
واحد تهران شمال
دانشکده مدیریت گروه بازرگانی
پایان نامه کارشناسی ارشد
گرایش: بیمه
عنوان:
تاثیر مشاغل سخت وزیان آور بر ازکارافتادگی وفوت ناشی ازکار درسازمان تامین اجتماعی استان تهران
استاد راهنما:
دکترعلیرضا سلوکدار
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب:
چکیده 1
فصل اول:کلیات تحقیق
مقدمه. 3
1-1- بیان مساله. 4
1-2- اهمیت و ضرورت انجام تحقیق 6
1-3- اهداف. 9
1-4- گزارههای تحقیق (فرضیهها یا سوالات). 9
1-5- قلمرو تحقیق 10
1-6- روش انجام تحقیق10
1-7- تعاریف. 10
1-8- ساختار پایان نامه 13
فصل دوم:ادبیات وپیشینه تحقیق
مقدمه. 15
بخش اول. 16
2-1- مبانی نظری حوادث ناشی از کار. 16
2-1-1- تعریف و مفهوم حادثه شغلی 17
2-1-2- علل حوادث ناشی از کار. 18
2-1-3- خسارت ازکارافتادگی دایم و موقت. 19
2-1-4- قوانین و مقررات مشاغل سخت و زیان آور 27
2-1-5- رسیدگی به درخواستهای بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور. 27
2-1-6- پیشگیری از سانحه. 38
2-1-7- مراحل رسیدگی 40
2-1-8- تکنیک های حل مشکلات. 42
2-1-9-اپراتور تجهیزات. 44
2-1-10- روشهای متداول بررسی و اقدام در زمینه بهداشت و ایمنی محیط کار 45
بخش دوم. 47
2-2- پیشینه تحقیق 47
جمع بندی 56
فصل سوم:روش پژوهش
3-1- مقدمه. 58
3-2- نوع پژوهش. 58
3-3- جامعه آماری 60
3-4- روش گردآوری اطلاعات. 61
3-5- ابزار گردآوری دادهها و سنجش متغیرها 62
3-6- مدل تحقیق و محاسبات متغیرها 62
3-7- روشهای تجزیه و تحلیل دادهها 62
فصل چهارم:روش پژوهش
مقدمه. 68
4-1- تحلیل توصیفی حوادث شغلی 68
4-1-1- توزیع حوادث شغلی مبتنی بر نوع حادثه. 68
4-1-2- توزیع حوادث شغلی مبتنی بر علت وقوع حادثه. 70
4-1-3- توزیع حوادث شغلی مبتنی بر گروه های سنی 72
4-1-4- توزیع حوادث شغلی مبتنی بر جنسیت. 73
4-1-5- توزیع حوادث شغلی مبتنی بر وضعیت تاهل. 74
4-2- بررسی آماری ارتباط ویژگیهای جمعیت شناختی با انواع سوانح 75
4-2-1- جدول متقطع توزیع جنسیت-حوادث. 75
4-2-2- جدول متقطع توزیع وضعیت تاهل-حوادث. 77
4-2-3- جدول متقطع توزیع سن-حوادث. 78
4-3- تبیین وزن و اهمیت علل وقوع حوادث. 80
4-4- راهکاری برای مبارزه با سوانح شغلی 85
فصل پنجم:خلاصه ونتیجه گیری
مقدمه. 92
5-1- خلاصه و بحث. 93
5-2- مقایسه با مطالعات پیشین 98
5-3- محدودیتهای پژوهش 100
5-4- پیشنهادات. 101
5-4-1- پیشنهادات کاربردی 101
5-4-2- پیشنهادات به پژوهشگران. 102
فهرست منابع 103
چکیده:
امروزه حوادث شغلی یکی از مهم ترین مشکلات همه جوامع محسوب می شوند. در این تحقیق به شناسائی علل حوادث، انواع حوادث و پیامدهای آن یعنی فوت وازکارافتادگی شغلی پرداخته شده است. پژوهش حاضراز نظر هدف یک تحقیق کاربردی است و ازنظر تقسیم بندی برحسب روش اجرا، با روش همبستگی و بر پایه داده های پس رویدادی انجام می شود. جامعه آماری این تحقیق کلیه کارکنانی است که دچار حادثه ناشی از کار شدهاند. برای گردآوری دادهها از آمار و ارقام سازمان تامین اجتماعی در سال 1391 استفاده گردیده است. دادههای گردآوری شده با بهره گرفتن از نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شده است
توزیع حوادث شغلی مبتنی بر نوع حادثه نشان می دهد بیشترین آمار مربوط به ضرب خوردگی، سقوط کردن و لغزیدن، شکستگی اعضا و تصادف با اجسام مختلف میباشد.بیشترین فراوانی علت وقوع حادثه عبارتند از: بی احتیاطی، عدم استفاده از وسایل حفاظتی، عدم رعایت مقررات ایمنی و وسایل معیوب. تحلیل آنتروپی نشان می دهد بیاحتیاطی، عدم استفاده از وسایل حفاظتی، عدم رعایت مقررات ایمنی، وسایل معیوب فقدان اطلاعات از جمله مهمترین علل حوادث با توجه به پراکندگی آنها در ایجاد انواع حادثه میباشند. با توجه به نوع علل و نقش هر راهکار در مبارزه با هریک از عوامل، با بهره گرفتن از تکنیک تاپسیس نشان داده شده است روش ارگونومی بهترین راهکار برای جلوگیری از حوادث است.
فصل اول: کلیات تحقیق
مقدمه:
حوادث یکی از عمده ترین مشکلات مرتبط با سلامت عمومی به شمار میرود و سالیانه جان بسیاری از افراد را چه در کشورهای درحال توسعه و چه در کشورهای توسعه یافته، تهدید میکند. همچنین درصد بالایی از ناتوانی و غیبت از کار به علت وجود حوادث شغلی است، به نحوی که حوادث شغلی نقش بسیار موثری در مشکلات جهانی دارد. این پدیده نتیجه فرایند صنعتی شدن بوده و گرچه در ابتدا سبب بهبود نسبی زندگی انسانها شد و بشریت را تحت سلطه خویش گرفت اما پایه گذار معضل جدید حوادث و بالاخص حوادث شغلی گردید. امروزه حوادث شغلی یکی از اصلی ترین مشکلات سلامت عمومی است و در کشور ایران نیز به طور کل، حوادث رتبه دوم در مرگ و میر کشور را به خود اختصاص داده است. اگرچه نسبت بالایی از آن مربوط به حوادث رانندگی می باشد اما میزان حوادث ناشی از مشاغل نیز حجم بالایی دارد. ابتلا و میرایی مرتبط با کار نه تنها سبب رنج و سختی کارگر و خانواده اش می گردد بلکه سبب افزایش هزینه های اجتماعی به دلیل از دست دادن نیروی تولید و استفاده از خدمات پزشکی و رفاه عمومی میگردد.
هر چند رشد علمی بشر در دهه های اخیر، پیشرفت صنعتی و برخورداری از امکانات و رفاه نسبی را برای او به ارمغان آورد ولی پایه گذار معضلی جدید به نام حوادث نیز شده است. به طوری که امروزه حوادث شغلی یکی از مهم ترین مشکلات کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه محسوب می شوند. اگرچه تلاش های زیادی در جهت کاهش حوادث شغلی صورت گرفته است اما همچنان آمار حوادث فاجعه آمیز است به طوری که سازمان بهداشت جهانی آن را به مثابه یک اپیدمی در حوزه بهداشت عمومی قرار داده و به عنوان یک ریسک فاکتور بسیار مهم بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی قلمداد نموده است. نظر به حجم بالای حوادث شغلی و نقش آن در افزایش هزینههای کلان اقتصادی و در حوزه خرد ایجاد اخلال و دشواری در زندگی افراد، در این مطالعه کوشش شده است تا میزان تاثیر مشاغل سخت و زیان آور بر فوت و از کارافتادگی مورد بررسی قرار گیرد. در ابتدا به شرح و بیان مساله پژوهش پرداخته خواهد شد، سپس به اهمیت و ضرورت موضوع پرداخته میشود. سپس اهداف، سوالات و فرضیههای پژوهشی مطرح میشود. در نهایت نیز تعریفی واژگان کلیدی پژوهش ارائه خواهد شد.
1-1- بیان مسئله
دستیابی انسان به انواع انرژیهای نوین و گسترش تکنولوژیهای جدید هر چند باعث رفاه روز افزون نسل بشر شده است ولی همگام با آن با آثار و عوارض ناخواستهای نیز همراه بوده است. افزایش تنوع و شدت حوادث شغلی و بیماریهای ناشی از کار از جمله پیامدهی نامطلوبی هستند که با گسترش صنایع و فن آوریهای مدرن زندگی انسان و به ویژه کارکنان را مورد تهدید قرار داده است(Snashal, 2005). پیشرفت های چشمگیر صنعتی و رشد فزاینده تکنولوژی در قرون اخیر علیرغم اینکه منشا رفاه و خدمات ارزندهای برای انسان بوده اما عوارض و مشکلات فراوانی را نیز به همراه داشته که یکی از مهم ترین آنها عوامل زیان آور در محیط های کاری می باشد که سلامت شاغلین را به شدت تهدید می نماید.
آخرین نظرات